Interim Management

INTERIM MANAGEMENT

Soms is de inzet van een tijdelijk manager of leidinggevende met specifieke capaciteiten een noodzaak. Gewoon, omdat het op korte termijn niet mogelijk is om de functie van leidinggevende in te vullen. Als interim-manager ondersteun ik organisaties in tijdelijke waarnemingen van managers en draag ik bij aan het continue proces in de zorg voor cliƫnten en professionals.

 

Optimaliseren van de processen op de werkvloer binnen de kaders van de dagelijkse organisatie, dat is wat ik als Interim Manager graag wil doen. Ik doe dit door van buiten naar binnen te kijken en mensen enthousiast te maken voor persoonlijke ontwikkeling met als doel het resultaat dat past bij het belang van de organisatie. De kwaliteit van zorg en het organisatiebelang staat daarbij altijd boven het individuele belang. Medewerkers kennen mij als een betrokken persoon die rugdekking geeft, duidelijk is en zegt waar het op staat.

 

Vanuit de visie van de organisatie maak ik de vertaling naar het primair proces met als resultaat dat de medewerkers professioneel gedrag laten zien dat hoort bij deze visie.